V srdci Prahy, v oblíbené restauraci Červený Jelen, se koná již tradiční charitativní akce Dobrovaření. Letošní ročník je výjimečný, protože do kulinářského souboje se pustila známá zpěvačka Markéta Konvičková se svým partnerem Reném Kuboše. Pod dohledem šéfkuchaře Marka Fichtnera tak vznikla dvě originální jídla, která můžete ochutnat pouze do 16. března.


Markéta Konvičková vsadila na jemné chutě a připravila grilovaný filet z lososa s pastou Orechiette ve smetanové rajčatové omáčce s parmazánem. René Kuboš naopak zvolil sytější variantu a vytvořil burger s trhaným hovězím masem ve švestkové BBQ omáčce, coleslaw s jablkem, grilované batáty a bylinkovou salsu.


Oba pokrmy jsou v menu restaurace Červený Jelen dostupné od 3. do 16. března. Z každého prodaného jídla poputuje 50 korun na Nadační fond Daruj vlasy.

Dobrovaření je součástí širšího charitativního konceptu, který v Červeném Jelenovi funguje již pátým rokem. Kromě vaření se můžete těšit i na Dobropečení a Dobročepování. Princip je vždy stejný – známé osobnosti se zapojí do přípravy jídla, dezertu nebo čepování piva a část výtěžku z prodeje putuje na dobrou věc.

V minulosti se do projektu zapojila řada známých tváří, jako například Jiří Langmajer, Monika Absolonová, Marta Jandová, Emma Smetana a Jordan Haj, Ben Cristovao, Patricie Pagáčová, Eliška Podzimková, Markéta Pavleje, Veronika Beskydiarová alias Besky nebo Josef Maršálek. Díky jejich úsilí se podařilo vybrat již značné finanční prostředky pro různé charitativní organizace.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost ochutnat skvělé jídlo a zároveň podpořit dobrou věc. Navštivte restauraci Červený Jelen v centru Prahy a zapojte se do Dobrovaření!







Zdroj foto: Červený Jelen